Bucuriile Floriilor la Iosefin

Sâmbăta lui Lazăr sau a Floriilor a debutat cu îndătinata rânduială a pomenirii celor adormiți în Domnul. Biserica a fost neîncăpătoare pentru credincioșii veniți să se roage pe cei dragi și să ofere daruri de pomană celor nevoiași.

   După slujirea parastaselor, au fost dăruite hrană gătită și pachete cu alimente neperisabile la peste 200 de persoane, familii cu mulți copii și persoane vârstnice, fără aparținători, aflate în evidențele parohiei și ale Fundației „Preot Ioan Olariu”, așa cum obișnuim de peste 20 de ani. Și de data aceasta am fost ajutați, cu multă dragoste de credincioșii și donatorii care ne sunt alături în toate activitățile caritative pe care le desfășurăm.

   La ceas de seară, au fost binecuvântate stâlpările de salcie și apoi, preoții și credincioșii parohiei, însoțiți de preoți și credincioși din parohiile învecinate, am pornit în tradiționala procesiune de Florii către Catedrala mitropolitană, unde am înălțat smerită rugăciune la slujba de Vecernie, pontificată de Preasfințitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul, împreună cu părinții consilieri, protopopi ai Timișoarei și preoți din oraș.

   Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie din Duminica Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului a fost înfrumusețată de minunata cântare a coralei parohiale „Doina Banatului”, dirijată de Prof. Florin-Nicolae Șincari, de mulțimea credincioșilor veniți să asculte cuvântul lui Dumnezeu și să-L întâmpine pe Mântuitorul cu stâlpările bucuriei și ale credinței. Numărul credincioșilor care s-au împărtășit , între care foarte mulți copii si tineri, a fost atât de mare, încât am fost nevoiți să-i împărtășim din patru potire.

   Prin purtarea de grijă a bunilor credincioși din marea familie a Iosefinului ortodox, am slujit sfânta Liturghie în veșminte noi, masa sfântului Altar fiind înveșmântată în acoperăminte nou făcute, ne-am închinat la noua icoană a praznicului și am citit cuvântul lui Dumnezeu tot dintr-o Evanghelie nouă.

   Pentru toate bucuriile acestea mulțumim Tatălui ceresc, credincioșilor noștri și membrilor Fundației „Preot Ioan Olariu”.