Esente

■ Adunarea generală a fundaţiei “Preot Ioan Olariu”, la Parohia Timişoara Iosefin
Miercuri, 20 martie 2019, membrii Fundaţiei “Preot Ioan Olariu” au fost convocaţi la Adunarea Generală anuală ţinută în sala festivă a Parohiei Timişoara-Iosefin. Cu acest prilej a fost prezentat bilanţul prinvind activităţile derulate în anul precedent, raportul financiar, proiectul “Sprijin la distanţă – o şansă pentru fiecare”, dar şi programul de activităţi pe anul 2019.
Citeşte mai mult >>
     ■ Spectacolul de binefacere “O şansă pentru fiecare”, la Timişoara
Sute de timişoreni au participat duminică, 18 septembrie 2016, în Sala “Capitol” a Filarmonicii Banatul, la un spectacol de binefacere, organizat de Mitropolia Banatului, Fundaţia “Preot Ioan Olariu”, Parohia Timişoara-Iosefin şi Filarmonica Banatul..
Citeşte mai mult >>
     ■ Adunarea generală a fundaţiei “Preot Ioan Olariu”
Luni, 28, martie 2016 la parohia Timişoara Iosefin, din cadrul Protopopiatului Timişoara I, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Fundaţiei “Preot Ioan Olariu”, prilej cu care a fost prezentat raportul de activităţi ce s-au desfăşurat pe anul 2015.
Citeşte mai mult >>
     ■ Conferinţă despre dependenţa de calculator la Parohia Timişoara Iosefin
Luni, 07 decembrie 2015, ora 18:00, a avut loc în paraclisul “Sfânta Maria” din demisolul bisericii parohiei Timişoara Iosefin, piaţa Alexandru Mocioni, nr.9 (Kuttel), conferinţa cu tema “Dependenţa de calculator la copii şi adolescenţi – un real pericol?” susţinută de SL Univ. Dr. Laura Nussbaum, Medic Primar Psihiatrie Pediatrică, şef Secţie Clinica de Psihiatrie Copii şi Adolescenţi, Phd, Psihoterapeut Terapie Sistemică, de Familie. Conferinţa a fost urmată de vernisarea a două expoziţii de icoane şi constume tradiţionale.
Citeşte mai mult >>
     ■ Adunarea generală a fundaţiei “Preot Ioan Olariu” Joi, 18 februarie 2015 la Centrul eparhial din Timişoara a avut loc adunarea generală a fundaţiei “Preot Ioan Olariu”. Alături de membrii şi conducerea fundaţiei la întâlnire a luat parte şi înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului împreună cu pr. Ionel Popescu, vicar eparhial şi pr. Cristian Paven, consilier la sectorul social-filantropic. Citeşte mai mult >>
     ■ In memoriam preot Ioan Olariu
Diac. Marius Mircia
Marţi, 3 Iulie 2012

“Fundaţia Pr. Ioan Olariu” a Parohiei Timişoara-Iosefin a organizat duminică, 1 iulie, o manifestare bisericească şi culturală întru cinstirea şi pomenirea preotului Ioan Olariu, ce a slujit la această parohie în anii 1972-2005.
Citeşte mai mult >>
     ■ Şcoala din Biserică:
Meditaţii pentru elevi la Parohia Timişoara – Iosefin
diac. Marius Mircia
Luni, 24 Ianuarie 2011

La Parohia Timişoara – Iosefin, prin grija părintelui paroh Ionel Popescu, se desfăşoară, în fiecare zi de marţi şi joi, de peste doi ani, meditaţii pentru elevii parohiei care doresc să-şi îmbogăţească cunoştinţele de limba română, limba engleză şi matematică.
Citeşte mai mult >>
    ■ Fundaţia “Preot Ioan Olariu” a fost înfiinţată în iunie 2008, la iniţiativa unui grup de 34 credincioşi, din dorinţa de a aduce un omagiu celui care a fost un adevărat părinte spiritual – Preotul Ioan Olariu – şi de a se implica în societate prin fapte izvorâte din sfaturile şi îndrumările acestuia.
     ■ Adunarea generală a fundaţiei a hotărât la începutul acestui an să finanţeze, împreună cu Parohia Ortodoxă Iosefin, renovarea unui salon al Spitalului Judeţean Timiş, din cadrul secţiei pentru diabetici, etajul 6. Efortul financiar a fost destul de mare deoarece salonul a fost dotat cu grup sanitar propriu, a fost reparat şi zugrăvit, s-au montat uşi tip termopan, a fost aplicată pardoseală specifică unităţilor sanitare, conform normelor europene, s-a cumparat mobilier nou, lenjerie şi saltele noi, perdele verticale etc. Toată investiţia s-a ridicat la suma de aproximativ 15.000 lei (150 milioane vechi) din care 2.000 de lei a fost suportată de firma executantă a lucrărilor – Castructim.
La sfinţirea şi inaugurarea salonului (31 Martie 2010) au participat membrii ai fundaţiei, cadre medicale şi clerici ai parohiei. Galerie foto >>
     ■ Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Nicolae al Banatului,
Parohia Ortodoxă Română Timişoara Iosefin şi Fundaţia Preot Ioan Olariu au organizat duminică, 20 decembrie 2009, ora 1700, concertul de colinde Vestim Naşterea, ediţia a VI a, la care au participat corul Doina Banatului al parohiei organizatoare, dirijat de prof. Florin-Nicolae Şincari; grupul coral Lira dirijat de Nicolae Codrea; corul Theofora Dacica Timisiensis dirijat de diac. Florin-Ionut Filip; corul Societăţii Femeilor Creştin-Ortodoxe din Timişoara şi cele două coruri de copii ale parohiei Timişoara Iosefin, dirijate de prof. Adina-Ioana Botezatu.
La finalul concertului, ca în fiecare an, toţi copiii prezenţi au primit pachete cu dulciuri şi jucării din partea parohiei şi a fundaţiei (aproximativ 400 de pachete).
Galerie foto >>
     ■ Spitalul de copii Louis Ţurcanu – secţia Distrofici, din Timişoara, are în îngrijire un număr de aproximativ 50 de copii abandonaţi, cu vârsta de la 1 lună la 16 luni. Datorită greutăţilor financiare cauzate de criza economică, spitalul a ajuns în imposibilitatea de a asigura acestor copii medicamentele şi obiectele de strictă necesitate. Ca atare, conducerea secţiei amintite a solicitat sprijinul fundaţiei Preot Ioan Olariu de pe lânga Parohia Timişoara Iosefin şi Societăţii Femeilor Creştin-Ortodoxe din Timişoara, pentru depăşirea problemelor cu care se confruntă. În urma acestei solicitări, cele trei instituţii mai sus amintite, au cumpărat obiectele de strictă necesitate pentru copii (pampers, şampon, săpun, creme, beţişoare pentru urechi, medicamente), care au fost predate în prezenţa PS Episcop Vicar Paisie Lugojanu şi a preşedintelui fundaţiei, pr. Vicar Ionel Popescu.

     ■ Parohia Timişoara Iosefin şi Fundaţia Preot Ioan Olariu s-au îngrijit totodată ca persoanele şi familiile nevoiaşe de pe raza parohiei, să primească de Sfintele Sărbători, pe lângă masa caldă şi 80 pachete consistente cu alimente (zahăr, ulei, făină, orez, carne, cârnaţi, cozonac, margarină, portocale, dulciuri). De menţionat că persoanele nedeplasabile au primit aceste daruri la domiciliu.
     ■ Miercuri, 22.04.2009, a avut loc lansarea cărţii:
        “Ecouri perene de lumină şi credinţă din Ţara Sfântă”,
                                                             autor pr. Ionel Popescu.Galerie foto >>
     ■ 4 decembrie 2008, conferinţa cu tema “Un mare duhovnic al vremurilor noastre – părintele Arsenie Boca (1910-1989)“, avându-l ca invitat pe părintele profesor dr. Simion Todoran de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.
    ■ 1 octombrie 2008, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Iosefin a fost organizată ziua vârstnicului, acţiune la care au participat aproximativ 60 de persoane cărora le-a fost oferit un program religios-cultural şi pachete cu alimente, cărţi de rugăciune, etc.
    ■ Septembrie 2008, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Iosefin a fost derulat un program în sprijinul persoanelor cu posibilităţi materiale reduse, facilitând un sejur de 7 zile la Marea Neagră, pentru 12 credincioşi.