Parohia Ortodoxă Timișoara-Iosefin își consolidează angajamentul față de sprijinirea persoanelor vulnerabile și a familiilor numeroase aflate în dificultate, printr-o serie de acțiuni filantropice desfășurate în perioada premergătoare Sfintelor Paști.
Sub coordonarea preotului paroh Ionel Popescu și a celorlalți preoții slujitori, cu implicarea membrilor Consiliului și ai Comitetului parohial, precum și a Fundației „Preot Ioan Olariu”, zeci de beneficiari din rândul credincioșilor nevoiași primesc săptămânal hrană caldă și alimente de bază.
Activitatea caritabilă a debutat în sâmbăta lui Lazăr, la biserica „Nașterea Maicii Domnului”, cu un moment de rugăciune, urmat de distribuirea pachetelor cu alimente greu perisabile pentru 140 persoane și a hranei calde pentru 40 de persoane.
Toate ajutoarele sunt acordate în urma unor anchete sociale realizate de voluntarii parohiei și ai Fundației „Preot Ioan Olariu”.
Familii numeroase, persoane în vârstă sau bolnave au primit alimente de strictă necesitate: făină, orez, zahăr, ulei, cozonac și alte produse.
Fundația, care aniversează în acest an 17 ani de activitate, funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Ea oferă servicii sociale, medicale, culturale și educaționale în spirit creștin, cu scopul de a susține comunitățile din Timișoara și județul Timiș.
Activitatea social-filantropică a Parohiei Timișoara-Iosefin are rădăcini istorice solide. Întemeietorul ei, vrednicul de pomenire preot Ioan Imbroane, unul din cem și iubiți preoți ai orașului, a fost primul consilier cultural al reînființatei Episcopii a Timisoarei. După ce a format Garda Națională la Caransebeș, în 1918, a funcționat ca profesor de religie la Liceul „Carmen Sylva” din Timișoara, apoi a fost numit preot paroh la nou-înființata parohie „Principele Carol” din cartierul Iosefin.
În timpul păstoririi sale (1927–1941), părintele Imbroane a ridicat „Casa Culturală”, între 1930–1932 și a finalizat construcția bisericii, între 1931–1936. Tot el a înființat corala „Doina Banatului” și Societatea femeilor creștin-ortodoxe „Sfânta Maria”, cu ajutorul căreia a desfășurat o intensă activitate filantropică mai ales în preajma Primului Război Mondial, consemnată în presa locală a vremii.
Astăzi, tradiția slujirii aproapelui continuă la Parohia Timișoara-Iosefin, fiind sprijinită, cu dragoste creștinească, de credincioși și de membrii fundației Preot „Ioan Olariu”, dovedind că solidaritatea creștină rămâne un pilon esențial în viața comunității.














