Concert coral susținut de elevii Colegiului Național BănățeanÎn duminica a patra după Învierea Domnului, corul de copii „Bucuria” al Colegiului Național Bănățean din Timișoara a poposit din nou în biserica Parohiei Ortodoxe Române Timișoara Iosefin.

Format din elevi ai claselor a IV-a și a V-a, a VIII-a și a XI-a, dirijat și instruit de doamnele profesoare Corina Bichiș și Rebeca Sfercoci, corul a prezentat,  în fața numeroșilor credincioși prezenți la sfânta Liturghie, un buchet ales de cântări bisericești, din rândul cărora au făcut parte: „Pe Tine, Doamne, Te slăvesc!, Născătoare de Dumnezeu”, colindul de Paști „Doamne, Iisuse Hristoase”, primele trei strofe din Prohodul Domnului și imnul pascal „Hristos a înviat!”, interpretat în mai multe variante.
Tinerii coriști, îmbrăcați în straie tradiționale, au cântat atât de frumos și cu atâta dăruire, cu vocile lor cristaline, încât au făcut să vibreze de emoție inimile bunilor noștri credincioși,  ale părinților și bunicilor veniți împreună cu ei la sfânta biserică.
Școală de elită a țării noastre, Colegiul Național Bănățean din Timișoara este cunoscut pentru performanțele sale instructiv- educative, la care se adaugă, iată, și cele de natură cultural-spirituală.

De altfel, chiar în postul Sfintelor Paști, dascăli de la colegiu au ținut ore de religie chiar în biserica parohiei Timișoara Iosefin. Apropiate geografic, parohia Iosefin și Colegiul Național Bănățean stabilesc, prin asemenea manifestări coral-religioase legături de suflet și de comuniune inter-instituțională, atât de necesare societății în care trăim.
La încheierea minunatului concert coral, elevii au primit pachete cu dulciuri și iconițe din partea parohiei.